Nabídka
Vyrábíme si VLASTNÍ ZMRZLINU
nabízíme celoročně, v létním období 13druhů, v zimě máme z důvodu kvality a poptávky trošičku omezený výběr ( 7druhů).
KÁVU připravujeme z místní pražírny CAFÉ GAPE
oceněná regionální pražírna, která se nachází v obci Lošov hned za Svatým Kopečkem
Pochutnat si u nás můžete na čerstvém a kvalitním čaji značky Basilur ze Srí Lanky.
Zmrzlina a Poháry
Poháry, jak jsou zvykem, NEPODÁVÁME. Naším cílem je nabídnout HLAVNĚ poctivou zmrzlinu, kterou si budeme moct vychutnat bez přelití topingu a jiných dochucovadel a zkrášovadel. Zmrzlinu Vám rádi naservírujeme do misky... je jen na Vás jestli zvolíte smetanový základ, nebo z prémiových oříšků od firmy Šufan, nebo sorbetovou tmavou čokoládu, a nebo třeba přímo z ovoce...můžeme přidat samozřejmě šlehačku ze smetany.
Horká čokoláda ...aneb všude mají jinou
Sami jsme si několikrát pokládali otázku, jakou čokoládu Vám nabídnout. Setkali jsme se a často setkáváme, že to není čokoláda jako jinde, kde jim chutná.
Hustá/ pudinková čokoláda je dosažena tím, že je v ní nějaká ta "guma nebo škroby", tu ale dělat skutečně nechceme. Ale firma Café Gape má takovou hustou a je skvělá, zahuštěná je tedy kukuřičným škrobem, ale u zákazníků má výborné recenze. V nabídce celoročně bílá, mléčná a hořká.
Naši horkou čokoládu můžete ochutnat v hořké 72% variantě. Čokoláda je přímo z čoků, které rozpustíme s vodou.Neobsahuje nic víc, nic míň ;o)
Regionální nabídka ALKO nápojů
pochutnat si můžete nejen na místním Svatokopeckém pivu, které pro nás pan Hrdlička stáčí do 1l PET lahví, ale také na OPRAVDU výborné Jesenické medovině, která je skvělá i za STUDENA, ale i na poctivých pálenkách a bylinných likérech...
Jesenická likérka a destilérie Ullersdorf
Hruškovice z odrůdy Williamsova máslovka je díky nezaměnitelnému aromatu a výrazné hruškové chuti jednou z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Zralé až přezrálé zlatavě žluté plody bez hniloby, listí a větévek jsou podrceny na pyré a kvašeny velmi pozvolna při teplotě 15 °C. Čerstvá hruškovice se nechává uležet další rok v nerezových nádobách. Sudy se nepoužívají, jelikož by došlo k nežádoucímu ovlivnění hruškového aromatu. Ovoce z podhůří Jeseníků a naše unikátní kvasné prostory s celoroční stálou teplotou zaručují hruškovici té nejvyšší kvality.
Dále nabízíme tradiční jednodruhový švestkový destilát z odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor. Švestky pro naši Slivovici jsou podrceny a kvašeny za stálé, poměrně nízké teploty, aby se vytvořilo co nejintenzivnější aroma. Než se destilát dostane k zákazníkovi, necháváme ho alespoň rok zestárnout.
Ořechovka je smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů, který má v našich zemích velkou tradici. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru, které dávají nápoji typickou sladcehořkou muškátovou chuť. Likér se vyznačuje příznivým vlivem na zažívání. Výroba jesenické ořechovky o lihovitosti 35 % trvá přes třicet dní a poté likér zraje alespoň další rok v nerezových nádržích. Vzniká tak ořechovka ojedinělé kvality, plného aroma s množstvím vanilkové, skořicové a ovocné dochuti.
Tradiční český kmínový likér je vyrobený z velmi aromatické ozimé odrůdy kmínu Aprim®, vyšlechtěné šumperským výzkumným ústavem Agritec, která se vyznačuje velmi vysokým obsahem kmínových silic, především karvolu. Díky tomu je Kmínka Likérky Ullersdorf silně aromatická, doplněná anýzovou dochutí. Kmínka je digestivum, které vzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení a snižuje plynatost, což svědčí o jeho nepopiratelných kvalitách a účincích.
Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem (Altvater je německá obdoba názvu Praděd-nejvyšší hory Jeseníků) a použitím hojně pěstovaných bylin, např. anděliky. Altvater začala vyrábět firma Siegfried Gessler z Krnova již v roce 1878. Pro svoji kvalitu, osobitou chuť a vůni se mu dostalo světové proslulosti. Jeho originální receptura byla nalezena v archivu firmy Gessler a obnovena.
Levandulový likér 35%. Levandule je úžasná bylina, která léčí už jen tím že voní...a co teprve, když si ji můžete i takto vychutnat...
Bairnsfather distillery
Jesenická Bylinná 40% je klasický horský likér. Kvůli menšímu obsahu cukru, nemůže být označena jako "likér". Nepoužíváme glukózový sirup jako velké likérky, ale dražší bílý cukr. Užíváme klasické léčivé horské a alpinské byliny jako žlutý hořec, andělika lékařska, pelyněk pravý, nebo puškvorec.
Domašovská hořká 38% - Základem receptu jsou tři drogistické recepty z roku 1800 pro žaludeční kapky. Obsahuje celkem 30 různých bylin, koření, kůr, semínek, květů a listů. Funguje jako aperitiv (před jídlem), digestiv (po jídle), nebo pokud Vás bolí žaludek-má uklidňující efekt.
Pfefferminz 38% je poctivá obdoba tolik oblíbené "zelené". Průzračný destilát ze skutečné Máty peprné.
Vanilkový likér 20% - Pro mnoho lidí to bude poprvé v životě, kdy ochutnají doopravdy přírodní vanilku z lusků. Bohužel vanilka je druhý nejdražší kořen na světě a potravinářský průmysl užívá uměle nebo chemicky tvořenou látku tzv. vanilin, protože je levný. Vanilka není lusk, ale květ, původně ze střední Ameriky. Je orchideí, která žije v symbióze se specifickým druhem mikroorganismu v hlíně. Za celý rok, kvete jenom během jediného dne a jeden druh včely ji musí stihnout opylovat, jinak květ zemře. V přírodě jenom 1% květů skončí jako vanilka, byla cennější než zlato. Trvalo 300 let než 12-ti letý otrok objevil tajemství reprodukčního cyklu a mohla být uměle opylována a tím přestala být dostupná jenom pro členy královského dvora, ale pro všechny.
MILERSKI
další jesenický certifikovaný výrobce
Jesenická Medovina 13,5% .Tato medovina se vyrábí tradiční metodou prokvašení a dlouhodobého zrání hustého medového základu s přídavkem 14 druhů koření.. Byliny pomáhají k dobrému trávení a zažívání, koření je zase charakteristické svojí vůní a jemnou hořkost dodává chmel. Proto můžeme medovinu podávat i jako aperitiv. Hodnotné látky z medu celkově posilují organismus a přinášejí duševní pohodu.
Dáváme si záležet na přípravě LIMONÁD
Vyrábíme je ze sirupů od regionálních zpracovatelů ovoce nebo bylinek a přidáváme vždy nějaké ovoce navíc. Limonáda by měla totiž nejen chutnat, ale také obsahovat vitamíny, aby Vám na výletě doplnila energii.
Regionální produkty
jako doplněk nabízí naše kavárna regionální produkty...zakládáme si na poctivosti výrobků, originalitě a kvalitě.
MÁME RÁDI PEJSKY ;o)
v neposlední řadě, vzhledem k naši poloze jsou častými návštěvníky i pejsci. Jelikož sídlíme na kraji Olomouce u lesa, často doprovází na procházkách své pánečky i čtyřnozí chlupáči.
TI K NÁM MAJÍ DVEŘE OTEVŘENÉ
LEDOVÁ TŘÍŠŤ a ŠMOULOVÁ ZMRZLINA
v našem podniku nenajdete žádné komerční produkty plné cukru, barviv a zvýrazňovačů chuti. NEMÁME ŠMOULÍ ZMRZLINU. Ochutnat můžete zmrzlinu z opravdového ovoce nebo smetany typu BORŮVKY, ČERNÝ RYBÍZ, JAHODY, MANGO, VANILKA, KARAMEL, ČOKOLÁDA atd. Nemáme a nikdy mít nebudeme LEDOVOU TŘÍŠŤ.
Do podrobna..
NAŠE AKTUÁLNÍ NABÍDKA
Káva
Všechny druhy káv lze také připravit jako bezkofeinové (naše vybraná pražírna nám dodává bezkofeinovou směs Brazil). V naší kavárně vaříme kávu z čerstvě pražené směsi Modesto z rodinné pražírny Café Gape v obci Lošov. Směs 70% arabica a 30% robusta z oblasti Střední Ameriky a Indie. Příjemná chuť této kávy je ovlivněna vyváženým poměrem dvou druhů káv a pomalým pražením.
8 g Espresso - malá silná káva 30ml (+/-5ml) . malý šálek
8 g Espresso Lungo tuto kávu dostanete, objednáte-li si "presso" - espresso s větším množstvím vody 90ml (+/-10ml)
16 g Espresso Doppio - dvojité espresso 90ml (+/-10ml)
8 g Cappuccino - espresso s bohatou mléčnou pěnou
8 g Cappuccino velké - espresso Lungo s bohatou mléčnou pěnou ve velkém šálku
16 g Flat white - dvojité espresso s mlékem a mléčnou pěnou
8 g Latté macchiato - espresso s mlékem a mléčnou pěnou
8 g Vídeňská káva - espresso Lungo se šlehačkou ve vyšší sklenici
8 g Káva zalévaná - český turek -mletá káva zalitá horkou vodou
LETNÍ KÁVY
8 g Ledová káva se zmrzlinou a šlehačkou
- espresso Lungo se šlehačkou a naší vanilkovou zmrzlinou
8 g Affogato AL CAFFÉ - kopeček vanilkové zmrzliny přelitý espressem
8 g Frappé - našlehané espresso s mlékem, led
8 g Frappé s naší vanilkovou zmrzlinou
8 g Alžírská káva - espresso Lungo, Vaječný likér 4cl, šlehačka
Aperitivy, Vína, Sekty
0,1 l certifikované Šípkové víno z Jeseníků
0,1 l Prosecco rozlévané
Víno rozlévané
BÍLÉ Rulandské šedé suché - Chardonnay polosuché - Tramín polosladké
ČERVENÉ Cabernet Sauvignog suché - Merlot polosladké
0,3 l Vinný střik
Teplé nápoje
Čaj Basilur černý English Breakfast, Earl Grey
Čaj Basilur zelený Sencha, Marocká máta, Jasmín
Čaj Basilur ovocný Jahody-Maliny, Exotické ovoce, Pomeranč
Čaj z čerstvého zázvoru
Kvetoucí čaj
Bylinný čaj Heřmánek, Máta, Citrónová tráva, Levandule
Horká čokoláda - čokoládu vyrábíme jen z čokoládových čoků - nikdy u nás neuvidíte pudinkové náhražky s různými přidanými zlepšováky a škrobem
Horká čokoláda se šlehačkou
Teplý vaječný likér se šlehačkou
Domácí punč / v zimním období
Svařené víno
Grog horká voda, 4cl rum, citron
Horká Medovina z Jeseníků
Nealkoholické nápoje
Kofola čepovaná
Orangina / Vinea / Coca-cola/ Tonic
Rauch džus dle nabídky
Regionální mošty v Bio kvalitě
FRESH čerstvá šťáva z pomerančů
RAJEC neperlivá, jemně perlivá
Domácí limonády vlastních receptur z regionálních sirupů
Malinová, Zázvorová, Aroniová, Brusinková, Ostružinová
Bezová, Šípková, Levandulová, Borůvka
Dezerty se zmrzlinou
Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou
Horké jahody se zmrzlinou a šlehačkou
Horké borůvky se zmrzlinou a šlehačkou
Kopeček zmrzliny
Naše nabídka zmrzlin se může sezónně lišit. V nabídce máme:
VANILKA z Caribských lusků, ČOKOLÁDA 72% bez přidaného mléka, KÁVA z regionální pražírny, KARAMEL, CITRON, MANGO, JAHODA, ČERNÝ RYBÍZ, SMETANA s kousky čokolády, LÍSKOVÝ OŘECH, PISTÁCIE, SKOŘICE
Po PÁR letech odběru komerčních zmrzlin, jsme se rozhodli, že chceme patřit mezi ty, kteří Vám nabídnou i v tomto oblíbeném pokrmu opravdu poctivou a pravou zmrzlinu. Začali jsme se zabývat způsoby výroby zmrzlin, učit se a vnímat rozdíly mezi špatnou, lepší a výbornou zmrzlinou. Chceme, aby i ostatní uměli rozeznat dobrou zmrzlinu od té méně dobré.
!!!! Naše zmrzlina je z opravdových surovin !!!
Naše zmrzlina je samozřejmě BEZLEPKOVÁ
Naše zmrzlina je BEZ NÁŠLEHU
Naše zmrzlina je ze SMETANY A MLÉKA
Naše zmrzlina je z OVOCE
Naše zmrzlina je ze 72% ČOKOLÁDY
Měli byste přijít ochutnat
NAŠI DODAVATELÉ
CAFÉ GAPE
Rodinná pražírna kávy. Máme rádi poctivou kávu.
Ke kvalitní kávě patří kvalitní servis. Proto nabízíme i café catering, prodej a servis kávovarů.
Tuto kávu vaříme ve své kavárně a jsme na ni pyšní.
Můžete si ji zakoupit i s sebou přímo v kavárně nebo na eshopu: https://www.regiocep.cz/cafe-gape/
Od roku 2013 držitel certifikátu
Haná regionální produkt
zdroj: www.prazimekavu.cz
MILERSKI - JESENICKÝ MED
Chováme včely v podhůří Hrubého Jeseníku v nadmořské výšce asi 550 m n. m. v čisté přírodě nedotčené průmyslovou ani intenzivní zemědělskou produkcí.
O NAŠEM VČELAŘENÍ
Práce včel
Včelařením se zabýváme mnoho let, pozorujeme přírodu a obdivujeme včelí společenství pro jeho dokonalou souhru všech jedinců uvnitř celku. Včela patří k nejúžasnějším a nejnepostradatelnějším tvorům naší planety. Má perfektně přizpůsobené tělo pro všechny činnosti, kterým se za svůj život věnuje - dokáže čistit úl, krmit larvy, opylovat květy, nosit pyl, sát nektar a transformovat jej na med, produkovat vosk, propolis a mateří kašičku, bránit svůj úl před ostatními agresory za cenu vlastního života, dorozumívat se s ostatními včelami zvláštním tancem, včelí matka dokáže celý svůj život klást vajíčka, regulovat si jejich počet a dokonce i pohlaví podle množství snůšky, je to zkrátka malá zázračná bytost.
Význam včel
Včela má obrovský význam nejen pro svou produkci medu, pylu, vosku a propolisu, ale nesmíme zapomínat, že její užitečnost je mnohonásobně vyšší. Celých 80% opylujícího hmyzu v přírodě totiž tvoří včela medonosná. Na květy nenalétává nahodile, ale vybírá si vždy jeden druh, takže pyl se dostane na správnou rostlinu.
Práce včelaře
Tak, jako včela nikdy nespí, nemůže ani včelař zůstat odpočívat, protože starost o včely a včelařský provoz trvá po celý rok.
Zjara probíhá kontrola včelstev, zda všechna v pořádku přezimovala, zda mají ještě dostatek potravy, zda jsou dost silná a připravená na nadcházející období, snažíme se včely posilovat a připravovat jim prostor na letní snůšku.
Léto přináší včelaři radost ze sklizně dobrého medu, ale také práci s neustálou kontrolou úlů - zda mají včely dost místa pro plod i ukládaný med, zda jsou včelstva zdravá a matky kladou nová vajíčka, zda v úlu nevzniká rojová nálada. Při zpracovávání medu dbáme na to, aby všechny činnosti od ometání rámků přes vytáčení v medometu, uskladňování v moderních, vždycky čistých a lehce omyvatelných nádobách a plnění do nových sklenic probíhaly za splnění těch nejpřísnějších hygienických předpisů. Náš provoz se stále snažíme vylepšovat, zdokonalovat a modernizovat.
Podzim se nese ve znamení krmení, preventivního léčení a zazimování včelstev. Včelař kontroluje a třídí všechny rámky i nástavky, aby nebyly poškozené nebo staré. I pro skladování rámků, získávání a čištění vosku a výrobu nových mezistěn platí přísná hygienická pravidla.
V zimě je pak čas na opravu nebo pořizování nových nástavků, rámků, mezistěn, ale i výrobu svíček, medoviny, propolisu nebo mýdel.
Naše včely máme umístěné v podhůří Hrubého Jeseníku v nadmořské výšce asi 550 m.n.m., jedná se o čistou přírodu nedotčenou ani průmyslovou, ani intenzivní zemědělskou produkcí, proto pro zachování čistoty, pravosti a kvality všech našich včelích produktů vynakládáme maximální úsilí.
Apiterapie
Včelí produkty a přípravky z nich vytvořené využívá léčebná metoda nazývaná apiterapie. Jedná se o podobor fytoterapie, o velmi efektivní přírodní léčbu, jejíž aplikace se ocení v prevenci, při akutních i chronických onemocněních nebo jako doplněk klasické medicíny. Vychází z poznání, že všechny včelí produkty mají svou specifickou schopnost léčit různé choroby. K aplikaci této metody bychom našimi produkty chtěli přispět i my.
Závěrem
Tak, jako ženy mají svou kadeřnici, muži svého automechanika nebo právníka, vyberte si nás, coby svého seriózního včelaře, vyzkoušejte náš med a pokud vám chutná, staňte se naším stálým zákazníkem.
Více zde: https://www.regiocep.cz/milerski/
PAŠTIKÁRNA
Paštiky dělám srdcem a vlastníma rukama. Recepty ladím osobně a ingredience jsou z nejbližšího okolí nebo si je vlastnoručně vypěstuji. Nad každou paštikou osobně zavřu víčko, doslova.
SLOVA VÝROBCE:
Moje paštiky jsou tou pravou delikatesou, které obohatí Váš jídelní stůl jako předkrm, svačina, rychlá večeře nebo lehký a chutný hlavní chod. Pro maximální chuťový zážitek otevřete víčko a nechte paštiku pár minut "nadechnout". Potom je to jen a jen na Vás.
Všechny prodejny, kde koupíte moje paštiky jsem si pečlivě vybral a prověřil. Proto k paštičce dostanete i úsměv a milé prostředí. ( pokud ne, tak mi zavolejte!!! )
Pokud budete mít nějaký dotaz, rád Vám odpovím ( pokud budete mít dotazů více, můžete mi uvařit kávu ).
Jirka
Více zde: https://www.regiocep.cz/pastiky/
SVATOKOPECKÝ PIVOVAR
Místní velmi uznávaný minipivovar, který v Kavárně Na kopečku naleznete vždy ( pokud není vyprodáno) v litrových lahvích. Můžete si tohle nepasterizované pivo, výběr z vícero druhů, vychutnat přímo v kavárně.. koukat z kopečka na Olomouc, nebo si ho odvézt domů jako suvenýr.
O tom, že lze nápoj zvaný pivo uvařit v domácích podmínkách jsem se před mnoha lety dozvěděl z jednoho televizního nejmenovaného "receptáře", ve kterém jeden z mých předchůdců uvařil vánoční speciál v panelovém bytě. Tato informace mi zůstala uchována někde v paměti a tak, když se mi kamarádka před koncem roku 2008, mezi řečí, pochlubila absolvováním kurzu vaření piva (se získáním titulu "pomocný sládek"), neváhal jsem ani minutu a do dalšího kurzu se přihlásil.
Tím to vše začalo.
V dubnu roku 2009 jsem se "pomocným Moritzovým sládkem" stal i já . Nastal kolotoč se sháněním informací, jak, v čem a na čem začít vařit v domácích podmínkách. Podotýkám, že jsem od samého začátku chtěl uvařit pivo klasických způsobem, tzn. ze čtyřech základních surovin (slad, chmel, voda a kvasnice). Koncentráty jsem zavrhnul.
Ale jak na to? Toť otázka.
Opět náhoda (a internet) mě přivedla k velkému propagátorovi domácího vaření (homebrewingu) v Kostelci u Holešova Petru Měrkovi. Know how "Kosteleckého hrncovaru" mi s ochotou sobě vlastní předal, za což mu velký dík. No, a první várka "Svatokopeckého minipivovaru" byla v červnu 2009 na světě. K překvapení mému, mé rodiny a přátel, ne úplně světlý, spodně kvašený ležák byl pitelný. Tento fakt mě nakopl a brzy následovala další várka.
Cesta od domácího vaření k oficiálnímu pivovaru nebyla jednoduchá a ani krátká. Trvala řádově 10 měsíců, ale nakonec jsme svého vytouženého cíle dosáhli.
Vzhledem k tomu, že se někteří z nás pohybují v oblasti projekční a inženýrské činnosti, tak dokumentaci pro stavební povolení, včetně všech vyjádření a následnou kolaudaci (v listopadu 2011) jsme si zajistili vlastními silami.
Poté byl už jen krůček k tomu, abychom 3.1.2012 získali povolení Celního úřadu a stali se 3 oficiálním pivovarem v Olomouci. Nyní, když jsou zrealizována a vyzkoušena všechna technologická zařízení, můžeme vařit pro všechny, kteří mají rádi poctivé, klasicky vařené pivo, ze 4 základních surovin (voda, slad, chmel a pivovarské kvasnice).
Hrdlička
zdroj: www.svatokopeckepivo.cz
Více zde: https://www.regiocep.cz/pivo/
JESENICKÝ ŠÍPEK
Naše idea je nabídnout lidem poctivé produkty z jesenických hor. Navazujeme na tradici našich předků, využívat darů přírody k zdravějšímu životu.
Stojíme si za kvalitou a cena plně odpovídá poctivé ruční práci. Veškerý sortiment lze zakoupit prostřednictvím eshopu: www. https://www.regiocep.cz/vino/ v kamenném obchodě KAVÁRNA NA KOPEČKU Svatý Kopeček, kde šípkové víno i rozléváme ;o)
ŠÍPKOVÉ VÍNO Z JESENÍKŮ
Jsme česká rodinná firma, která se po více jak dvouletém dolaďování přesně řízené technologie rozhodla nabídnout všem, kteří milují něco výjimečného, nevšední chuťový požitek.
Jako jedni z prvních na trhu jsme spustili produkci čistě přírodních nefiltrovaných vín.
Těm, kteří se rozhodnou naše vína ochutnat, přejeme příjemně strávené chvíle.
Více zde: https://www.regiocep.cz/vino/
Slavíme vítězství s šípkovým vínem v USA
březen 2017
Finger lakes
INTERNATIONAL WINE COMPETITION
Great American
INTERNATIONAL WINE COMPETITION
TRUBIČKA OD SVATÉHO KOPEČKA
VĚŘTE, ŽE JAKMILE JEDNU OKUSÍTE, OBJEDNÁTE DALŠÍ A DALŠÍ A DALŠÍ... A JEŠTĚ PÁR DOMŮ S SEBOU .. to je každodenní příběh trubiček, který mluví za vše..
Ručně vyráběný zákusek z domácího listového těsta plněný lehkým bílkovým sněhem dle původní rodinné receptury.
Složení: pšeničná mouka, čerstvé máslo, voda, vejce, cukr, mléko, sůl, ocet, vanilkový cukr.
Alergeny: pšeničná mouka, mléko, vejce.
VÝROBEK LZE OBJEDNAT TÝDEN PŘEDEM A VYZVEDNOUT V KAVÁRNĚ.
RYCHLEBSKÉ SIRUPY
TRADIČNÍ BYLINNÉ SIRUPY, PLNÉ SKUTEČNÝCH BYLINEK BEZ NÁHRAŽEK..
VS Rychleby s.r.o. má provozovnu na úpatí Rychlebských hor, kde vyrábí bylinné čaje, bylinné sirupy a další výrobky. Rychlebské hory tvoří podhůří Hrubého Jeseníku, nacházejí se v Javornickém výběžku, severozápadně od města Jeseníku. Z geologického hlediska představují severní hranici českého masivu. Na sever od nich z hlediska geologické mapy je již polská křída.
Rychlebské hory (Góry Złote - Reichensteiner Gebirge) jsou jedno z nejopuštěnějších pohoří v ČR.
Tyto hory, jsou pro mnohé lidi neznámé. Nejsou nejvyšší ani nejrozsáhlejší, ale jsou to hory, které vás zaujmou svou tichou krásou a klidem. Je to "zapomenutý kraj", s nádhernou zachovalou přírodou, krajem vzdáleným civilizaci, krajem, kde lišky dávají dobrou noc a to často doslova. Zbytky polí bývaly převážně zatravněny a tak zde vedle smíšených lesů najdeme louky, kde se pasou stáda dobytka a vůkol rostou původní dřeviny a byliny.
Z toho čistého prostředí čerpáme suroviny pro naše výrobky. Suroviny pocházejí především z katastru obcí Velká Kraš, Kobylá na Vidnavkou, Žulová a Vápenná. Už názvy obcí prozrazují rozmanité geologické podloží a podle toho se zde vyskytují i rostliny, které jsou vázány na typ půdy a místní ekosystémy. Můžeme tak garantovat že použitá surovina pochází ze zachovaného, čistého životního prostředí, z kraje, kde se ještě najdou místa, kde spíše potkáte stádo pasoucí se zvěře než turistu nebo domorodce.
Více zde: https://www.regiocep.cz/sirupy/
PRALINKY ChocoBonté
Výrobna pralinek a čokolád z Olomouce.
Víte, jak se pozná ručně vyrobená pralinka? Přestože na první pohled vypadají jedna jako druhá, nejsou úplně stejné - každý kus je originál. Takové unikáty vznikají v olomoucké provozovně Choco Bonté pod dohledem francouzského cukráře Anaela Pomy. Tajemství jeho lahodných pralinek je v použití kvalitní čokolády, jejím rozpouštění za přesně stanovené teploty a mnohahodinovém vyšlehávání, aby získala jemnou konzistenci.
Potom přichází na řadu umění Anaela Pomy a recepty, které si přivezl ze své vlasti. Díky tomu můžete ochutnat nebo nabízet svým zákazníkům jedinečné čokoládové potěšení. Kromě pralinek dělá Anael Poma také hořké tabulkové čokolády s obsahem kakaa až 64 procent a mléčné s obsahem kakaové hmoty až 34 procent. Ochutnat je můžete i s různými přísadami, jako jsou pistácie, brusinky, ananas, jahody nebo třeba mandle v karamelu.
Všechny pralinky můžete ochutnat v Kavárně Na kopečku.
Více zde: https://www.regiocep.cz/choco-bonte/